Romanian Go Forum

Forumul jucatorilor romani de Go
You are not connected. Please login or register

Parteneriat FRGo - Biblioteca Nationala

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Parteneriat FRGo - Biblioteca Nationala on Tue Dec 23, 2014 5:40 am

Am initiat acest proiect in urma cu cateva luni, cand am decis sa-mi donez colectia de peste 2000 de carti si reviste de Go. Cartile si revistele sunt cumparate sau primite din diverse surse si sunt in stare foarte buna. Am cautat o institutie sau organizatie cu larga expunere, pentru a da ocazia cat mai multor persoane interesate, sa le studieze.

Conditiile pe care le-am impus au fost oferirea, in contrapartida, a unui spatiu (si mobilierului aferent) in care sa putem organiza lectii si demonstratii de Go, de 3 ori saptamanal, fiecare cu durata de 2 ore (programul, stabilit de comun acord, poate fi modificat, la nevoie). FRGo va oferi logistica necesara (seturi de joc, tabla de demonstratii, etc).

In urma cu aproximativ 2 saptamani am fost contactat de catre un director de la Biblioteca Nationala care mi-a comunicat ca cererea mea a fost aprobata si m-a invitat la discutii detaliate ce vor fi urmate de incheierea unui parteneriat. Intalnirea va avea loc in 6 ianuarie, la Biblioteca Nationala din Bucuresti.

Pentru buna desfasurare a proiectului, avem nevoie de cativa voluntari care sa ajute la sortarea si inventarierea cartilor si revistelor. Mai mult de jumatate sunt reviste si carti in limba japoneza, restul fiind in engleza, chineza si foarte putine in franceza si germana. Asadar, cei care cred ca pot ajuta in aceasta etapa, sunt rugati sa ma contacteze fie aici, pe forum, fie pe adresa personala sau prin telefon la: 0723544794. Cred ca o zi ar fi suficienta pentru aceasta etapa.

In paralel, ii rog pe cei care doresc sa predea Go in spatiul pus la dispozitie, sa ma contacteze pentru a gasi cea mai buna cale de colaborare. Spatiul este gratuit, doar ca instructorii care doresc sa il foloseasca vor trebui sa gaseasca elevi interesati de lectii de Go. Sugestia mea este ca instructorii sa fie platiti de catre elevi sub forma unui abonament. FRGo va oferi sprijin dar resursele materiale si logistice sunt limitate. In zilele cand sala este rezervata pentru Go si nu sunt lectii, cei care doresc sa se intalneasca sa joace sau sa studieze cartile de Go, sunt bineveniti, desigur Smile O sa discut si posibilitatea de a organiza competitii in sala ce ne va fi pusa la dispozitie.

In concluzie: in curand vom avea un spatiu gratuit, complet utilat pentru lectii de Go, partide amicale si studiu individual, bine pozitionat si beneficiind de o imagine foarte buna. Tot ce ramane de facut este ca instructorii si jucatorii de Go din Bucuresti sa il foloseasca.

Astept oferte de voluntariat pentru prima etapa a proiectului si propuneri de imbunatatire.

View user profile http://tsurukame.ro/

2 Re: Parteneriat FRGo - Biblioteca Nationala on Tue Dec 23, 2014 3:06 pm

Super. Eu pot sa merg acolo sa ajut la sortat. Doar sa ne zici cind cum. Si bineniteles, daca pe viitor stabilim o zi de joaca o sa trec si eu.

Deabea astept sa vad ce comoara ai donat Smile 2000 de carti, wow

View user profile

3 Re: Parteneriat FRGo - Biblioteca Nationala on Wed Dec 24, 2014 12:03 am

Excelenta initiativa!
Felicitări!

View user profile

4 Re: Parteneriat FRGo - Biblioteca Nationala on Wed Dec 24, 2014 8:21 am

Admin

avatar
Admin
Voi veni si eu si daca pot ajuta la sortare, ma bag.

View user profile http://rogo.forumgratuit.ro

5 Re: Parteneriat FRGo - Biblioteca Nationala on Wed Dec 24, 2014 8:51 am

Colaborarea cu biblioteca e o idee excelenta pe care  ma gandesc sa o incerc si la Oradea.

View user profile http://www.proexpedition.org

6 Re: Parteneriat FRGo - Biblioteca Nationala on Sat Dec 27, 2014 1:09 pm

Bravo Mirel! Si eu am donat 25 de carti "Initiere in Go" de Gheorghe Paun bibliotecii "Virgil Carianopol" din Caracal. Coordonatoarea bibliotecii a fost interesata de Go la Caracal. Asta a fost in 17 noiembrie 2014. Ideea parteneriatului cu bibliotecile e buna. Insa aducerea si mentinerea copiilor e de fapt greutatea. Sali goale pline de carti frumoase sunt mai toate bibliotecile din tara. Succes.

View user profile

7 Re: Parteneriat FRGo - Biblioteca Nationala on Wed Dec 31, 2014 6:51 pm

Sincere felicitări! Aștept cu interes finalizarea discuțiilor...
Cred că, în principiu, orice bibliotecă, de orice nivel (județeană, municipală, orășenească, comunală) este dispusă să sprijine un parteneriat important pentru comunitatea locală ... sau poate se dorește un partenerial direct la nivel de asociație (Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România)...

View user profile

8 Coincidenta, si la Galati... on Wed Dec 31, 2014 11:22 pm

Si aici intimplator s-a initiat ceva, invitatia venind din partea bibliotecii. Dar pe ideea de club, care din pacate e cam pensionat.

Felicitari Mirel, este o realizare remarcabila.

View user profile

9 Inventar colectie on Sun Jan 11, 2015 1:24 pm

Salut si La Multi Ani!

Iata ce s-a intamplat saptamana trecuta: am discutat cu inca o persoana de la biblioteca nationala, care se ocupa strict de colectii si care mi-a comunicat ca, inainte de orice, trebuie sa facem un inventar al cartilor si revistelor si sa i-l transmitem. Mi-a atras atentia ca este posibil ca anumite carti si reviste sa fie refuzate daca exista deja la biblioteca sau sunt numere disparate sau se afla intr-o stare necorespunzatoare (fie mazgalite, fie degradate). Lista de inventar trebuie sa contina, pentru fiecare carte in parte: titlul in limba originala si tradus in engleza, numele autorului, anul aparitiei iar in cazul revistelor trebuie sa contina si numarul. Toate denumirile din japoneza, chineza si coreeana trebuie transcrise doar in alfabetul latin.
Cealalta persoana, care se ocupa de protocolul despre care am discutat, mi-a confirmat ca nu putem avansa discutiile pana nu primim un raspuns de la doamna ce se ocupa de colectii.
Un detaliu ar fi ca toate cartile si revistele vor fi amestecate printre alte carti si reviste, in functie de limba si dimensiuni, nu se va forma o colectie de Go.

In concluzie, urmatorul pas este adunarea cartilor intr-un singur loc, unul suficient de spatios pentru a permite sortarea si realizarea listei de inventar. Daca cineva din Bucuresti stie un asemenea loc, unde le putem sorta si apoi lasa pana la finalizarea procesului, fara sa incurce pe nimeni, il rog sa ne spuna. La biblioteca nu ne pot pune la dispozitie un astfel de spatiu.

Mirel

View user profile http://tsurukame.ro/

10 Re: Parteneriat FRGo - Biblioteca Nationala on Mon Jan 12, 2015 10:51 am

Ti-am trimis un MP

View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum